0-2 Mattias Jönsson STRAFF (Anders Nilsson) 17 min
2-5 Anders Nilsson (Sebastian Lindahl) 84 min

Mattias Jönsson 18 min
Nicklas Mattsson 70 min
Anders Nilsson 73 min
Christian Andersson 80 min

ÖT Smygehuk tog en stabil bortaseger mot Blentarp när man vann med 2-5. De första 25 minuterna är de bästa som ÖT presterat än så länge i år. I den 6:e minuten spelar Mattias Jönsson bollen till Kaj Nurmi som försöker skjuta men skottet täcks av en försvarare, Kaj får en ny chans och lobbskjuter från straffområdsgränsen snyggt in 0-1 över en chanslös målvakt. Detta var Kajs 1:a seriemål. I den 15:e minuten tar sig Filip Zahn fram på vänsterkanten och in i straffomårdet. Filip tittar upp och spelar en diagonalpassning över på andra sidan där en fri Anders Nilsson testar direkt men målvakten gör en fin räddning. I den 17:e minuten får ÖT en frispark vid mittlinjen. Michael Nilsson lyfter upp den mot Blentarps straffområde där Filip Zahn når högst och nickskarvar bollen till Anders Nilsson som snyggt vänder upp och blir fälld. Domaren dömer straffspark. Mattias Jönsson stegar upp och sätter bollen i ena hörnet medans målvakten kastar sig i andra. 0-2 för ÖT Smygehuk. Detta var Mattias 2:a seriemål. I matchens 28:e minut skapar Blentarps sin första stora chans och man förvaltar den på bästa sett då ett långt inspel från vänsterkanten når en omarkerad forward på bortre stolpen som från nära håll kan pricka in 1-2. Inte helt rättvist efter ÖTs strålande inledning då man gång på gång genom fina kombinationer sågade sig genom Blentarps försvar. Efter cirka halvtimmen tar Blentarp över underen tiominutersperiod och i den 38:e minuten schabblar ÖT försvaret och släpper iväg en Blentarpforward fri mot Anders Ohlsson men Anders svarar för en strålande räddning. 1-2 i paus. I matchens 51:a minut slår Mattias Jönsson ett precist inlägg som når en fri Anders Nilsson som från nära håll avslutar både en och två gånger men målvakten håller Blentarp kvar i matchen. I den 54:e minuten slår Robin Liljegren en underbar långboll fram mot Filip Zahn som tar ner och tar sig in i straffområdet där han skottfintar och kan bara se försvararen glida förbi honom. Ensam med målvakten placerar Filip kallt in 1-3. Detta var Filips 4:e seriemål. I den 60:e minuten slår Robin Liljegren ett fint inlägg mot Anders Nilsson som nickskarvar mot mål men bollen går precis utanför. Sekunderna efteråt drabbas Blentarp av en utvisning då en kapning av Philip Marklund renderar i spelarens andra gula kort. Inte helt oväntat då det tuggades friskt hela matchen på Philips fötter och hälsenor. Ändå är det Blentarp som får ordet nästa gång. I den 75:e minuten får en fri Blentarpspelare bollen vid 16-meters och får på ett kanonskott som sitter i nättaket bakom Anders Ohlsson. Reducerat till 2-3. Men ÖT svarar nästan omgående då Martin Jönsson slår en perfekt frispark mot Filip Zahn som nickar in 2-4. Detta var Filips 5:e seriemål! I den 84:e minuten slår inbytte Sebastian Lindahl ett perfekt inlägg till Anders Nilsson som snyggt nickar in spiken i kistan till 2-5. Detta var Anders 3:e seriemål. En mycket stark insats av ÖT Smygehuk som grundlades de första 25 minuterna då vi jobbade stenhårt över hela banan med hög press på bollhållaren. I nästa match väntar Liga 06 IF på hemmaplan på lördagen den 1:e maj klockan 14:00.